WEBFocus elérhetősége, klikk...

Szőnyeg és egyéb szőttes készítése:

Tervezés, Gyártás, értékesítés, kiszállítás

Megrendelés az ügyfélnél helyszíni megbeszélés szerint történik. Megtekintem, hogy a megrendelni kívánt termék hogy harmonizál a helyszínen, hova kerülne elhelyezésre, mit kíván a megrendelő. Fontos a hely, a szín, a méret, a hangulat, a stílus, az ár, egyéb.
A megrendelésről előszerződést kötünk, határidőkkel, minőséggel, garanciával, árral. A szőttesről elkészítem az egyedi, szubjektív igények alapján átgondolt tervet, arányokkal, színekkel. Amennyiben a megrendelő elfogadja a tervet, azt követően történik az alapanyag beszerzése, valamint a szőttes kivitelezése. Készítendő terméket a megrendelő a műhelyemben bármikor megtekintheti. A szőnyeg kezeléséhez, tisztításához útmutató tanácsokat adok. Kiszállításról, elhelyezésről időpontot egyeztetünk.

Árképzés:

Az árképzés függ: az alapanyag minőségétől, fajtájától, mennyiségétől, a mérettől, a mintától, egyedi tervezés alapján történő kivitelezéstől, minőségtől, mennyiségtől és a határidőtől. (Megegyezés alapján)

Vastag alapanyagból
  Gyapjú Rongy
Sima 3 500,- 2 000,-
Egyszerű vagy csíkritmusos mintával 4 000,-  
Tervezett mintával 5 000,-  
     
Vékony alapanyagból
  Gyapjú  
Sima 5 000,-  
Egyszerű vagy csíkritmusos mintával 6 500,-  
Tervezett mintával 7 500,-  

Az árak az alapanyagot nem tartalmazzák, csak a méterenkénti (max. 70 cm széles) elkészítés árát.

Mindenről számlát állítok ki, a kézműves technikával előállított iparművészeti és népművészeti termékek adómentesek, a vevő, illetve a felhasználó a terméket ÁFA-mentesen kapja meg.


Az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvényt módosító 2002. évi XLII. törvény 8. sz. melléklete 23. pontja értelmében 2003. január 1-től a zsűrizett, egyedi vagy meghatározott példányban, kézműves technikával előállított iparművészeti és népművészeti termékek az eddigi 12%-os ÁFA csoportból a tárgyi (ÁFA) adómentes körbe kerültek.
Ez azt jelenti, hogy az adott termék értékesítése során sem az alkotónak, sem a forgalmazónak nem kell (és nem is lehet) ÁFÁ-t felszámítania, azaz a vevő, illetve a felhasználó a terméket ÁFA-mentesen kapja meg.


Zsűriztetés

Az egyedi műalkotások vagy mintadarabok zsűrizése az alkotó vagy a felhasználó kérésére és költségvállalásával történik. A szakértők elbírálják az alkotást, a műfaji és funkcionális követelményeknek megfelelő munkát szerzői jogvédelem alá eső iparművészeti alkotásnak minősítik. Az eredményről a Lektorátus Termékminősítést ad ki. A művészeti szakértők által elfogadott, kézműves eljárással készült tárgy zsűriszámot kap. A termék a zsűri által meghatározott, a jegyzőkönyvben feltüntetett példányszámban állítható elő. A szakértők az elbírálás keretében véleményezhetik a felhasználó és a szerző között létrejött, a díjazásra vonatkozó megállapodást vagy szerződést is.

Vissza az oldal tetejére...

 

Levélküldés... www.skype.hu - Internetes telefon...
Bemutatkozás | Akciós termékek | Tevékenységeim | Referenciák | Oktatás | Kapcsolat | Megrendelés | Fogalmak